zondag 24 september 2017

Strapdag: fotozoektocht - kompas

De kerndoelstelling van de STRAPDAG is het aanmoedigen van scholen, kinderen en ouders om zich op een duurzame en veilige manier naar school te verplaatsen. Duurzame mobiliteit in het woon-schoolverkeer verdient permanente aandacht.
De dagelijkse functionele verplaatsing naar school te voet of met de fiets doen, heeft een impact op vlak van milieu, mobiliteit en het is bovendien gezond voor je kind!

De STRAPDAG zet de leuke aspecten van stappen en trappen op een ludieke manier in de verf.
Het organiseren van de STRAPDAG kan een eerste stap zijn om ouders en kinderen te sensibiliseren om na te denken over hun mobiliteitsgedrag.
De STRAPDAG toont op een leuke wijze aan dat te voet of met de fiets naar school gaan bijdraagt tot een betere mobiliteit en verkeersveiligheid.
Voor vele scholen is de STRAPDAG een jaarlijks weerkerend evenement als start van een verkeersveilig schooljaar.
Ook onze school neemt jaarlijks deel.

In de namiddag gingen de zesdeklassers met hun kompas op stap. In volle voorbereiding van onze bosklassen, leerden we werken met het kompas. Want, ook in Durbuy staat een aardrijkskundige wandeling op het programma waarbij de leerlingen hun weg moeten zoeken met behulp van het kompas. En... het lukte bij de meesten al aardig goed.
De sfeer zat goed:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten