woensdag 16 mei 2018

In het teken van de oorlog...

Deze week namen zes derdejaarsstudenten Bachelor Lager Onderwijs van de VIVES Campus Torhout ons mee naar de 'Vlaamse velden'. Ze stelden met trots hun project voor binnen het geïntegreerd project ‘Uit & Thuis’. De Belgische soldaat Henri Depoortere was de rode draad doorheen dit project. Hij werd geboren op 21 februari 1897 in Rumbeke. Henri hechtte veel belang aan zijn vrienden en familie. Hierover schreef hij in zijn brieven gericht aan soldaat Jules Everaert. Hij vocht mee aan het andere front.


Op maandag werd een inleidende les gegeven rond WOI: de start van de oorlog, de deelnemers, de gevolgen, ... Daarna konden de leerlingen via een webQuest kennismaken met de verschillende locaties van onze studiereis. 


Dinsdag beleefden we een heel intense en leerrijke uitstap naar Diksmuide - Nieuwpoort. Volgende stopplaatsen stonden op ons programma:


1. Duitse begraafplaats in Vladslo
2. museum aan de IJzer
3. de dodengang
4. Belgische begraafplaats in Ramskapelle
5. sluizencomplex en Albert I-monument in Nieuwpoort.

Donderdag kwamen de studenten terug voor een terugblik en een evaluatie van onze prachtige uitstap. Daarna was er nog een muzische verwerking.

Ze deden het schitterend. We konden terugblikken op een geslaagde week.Bedankt aan de studenten voor dit prachtige project!! We wensen jullie veel succes!


Hieronder kan je de foto's bekijken van deze geslaagde week!


Klik hier om de foto's te bekijken!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten